Nowoczesność skrywająca prostotę
Jesteśmy miejscem, które narodziło się z miłości do tradycyjnego wypieku.
Naszą pasją jest tworzenie wyrobów, które zaskakują zarówno smakiem, jak i jakością lokalnych produktów. Wypiekamy chleby na naturalnym zakwasie oraz wyselekcjonowanej mąki, która mielona jest w młynach z wielopokoleniowymi tradycjami. Proces powstawania niektórych wypieków trwa nawet 24 godzin.
Fascynacja do tworzenia nowych wyrobów, stałe poszukiwanie inspiracji – to sprawiło, że z małej piekarni na ul. Ruskiej we Wrocławiu, powstały miejsca, które łączą zamysł piekarni oraz kawiarni, a teraz także bistro. Naszą misją jest tworzenie rzemieślniczych oraz jakościowych produktów, jak i gwarantowanie miejsca pełnego ciepła, przyjemności i dobrego smaku.
Składniki i produkty najwyższej jakości
Jesteśmy zdania, że kluczem do sukcesu w wypiekaniu idealnych bochenków chleba jest szacunek do prostego, ale niezwykle jakościowego produktu.
Staranna selekcja składników rozpoczyna się już na etapie mielenia mąki.
Nasza oferta nie kończy się jednak na chlebie, a raczej na nim się zaczyna. Każdy produkt jest wynikiem odpowiedniej inspiracji, masy prób udoskonalenia receptury oraz pracy wielu osób, które wkładają serce w proces produkcji.
Zjecie tu coś słodkiego, wypijecie kawę, kupicie coś na obiad lub śniadanie i zaopatrzycie się w wyroby wielu lokalnych marek.